Det er forår og derfor tid til at gå i haven. Endnu en gang står du overfor at skulle beskære buske, fjerne ukrudt, gør bede klar, gøre drivhuset rent og alle de andre sure pligter der hører med til at have en have. Måske er det i år, du skal gøre det anderledes?

Drømmer du om en blomstereng?

Drømmer du om en smuk blomstrende eng til sommer? En vild blomstereng i baghaven kræver ikke meget vedligehold. Køb blomsterfrø, som passer til den vilde have. Helst økologiske og blandinger af blomster, der blomstrer i den danske natur. Gode blandinger af blomsterfrø er ikke kun godt for øjnene. Blomster tiltrækker også både bier, sommerfugle og andre nyttedyr og er derfor også et gode for naturen. Har du mange frugttræer og bærbuske i haven, så vil de kun have gavn af de mange insekter, da det øger bestøvningen af dem. Det bedste er at en vild blomstereng ikke kræver meget vedligeholdelse fra din side. Du kan med fordel måle din have op så du ved præcis, hvor mange kvadratmeter du vil have dækket med et flot blomsterflor. Når du køber dine blomsterfrø, så gå efter blomstereng-blandinger. De kan ofte købes i store mængder, ud fra hvor mange kvadratmeter du vil have dækket. Samtidig er de lavet i nogle blandinger, som sikrer dig en flot blomstereng hele sommeren og noget af efteråret. Gå gerne efter flerårige frøblandinger – så har du nemlig blomstereng til flere sæsoner.

Blomster på altanen

Har du ingen have, så fortvivl ikke. Du kan få masser af fine blandinger af blomsterfrø, som vil gøre sig godt i dine altankasser og krukker. Med den rette jord og de rette frøblandinger kan du få en lille frodig altanhave med masser af farver og dejlige dufte hele sommeren igennem. Det er vigtigt at du har den rette så- og priklejord til dine krukker og altankasser, så dine blomster har de mest optimale betingelser for at vokse. Har du ikke meget plads, kan du jo lege lidt med forskellige typer af espalier og så blomster, der kan vokse op ad muren, for eksempel en flot Morning Glory. Det er også populært at have hængekrukker, som kan hænge under loftet. Du behøver ikke at forspire dine blomsterfrø, men kan så dem direkte i jorden og i dine krukker fra april måned. Har du en overdækket altan skal du dog være ekstra opmærksom på, om dine blomster bliver vandet jævnligt.